Op 13 januari zal de VVV-balie in Museum Noordwijk weer open zijn voor bezoekers uit binnen- en buitenland. In de afgelopen twee weken is er hard gewerkt om onderhoud te plegen en nieuwe elementen, zoals een kassa en een souvenirkast toe te voegen.

Sinds de komst van de VVV balie naar Museum Noordwijk, in april 2017 is er veel veranderd rond de openingsdagen en -tijden van het historische pand aan het Jan  Kroonsplein in Noordwijk aan Zee. In gevolg de afspraken met Noordwijk Marketing over de openstelling van de VVV is het museum vaker en langer open. Desalniettemin is In onderling overleg besloten om tussen 2 januari en 12 januari toch twee weken dicht te gaan om onderhoud aan de entree te kunnen verrichten en enkele noodzakelijk aanpassingen door te voeren. De vloeren, de muren en het plafond van de entree van het museum waar de VVV-balie te vinden is zijn met inzet van onder meer Chris van Kesteren en Bert Plug opgeknapt. Er is door Rob Ohlenschlager een nieuwe souvenirkast gebouwd, waardoor ook de nieuw aangeschafte aandenkens een mooie plaats hebben gekregen. Willem Peschier zorgde ervoor dat aan de wens van de 23 actieve receptionisten tegemoet kon worden gekomen om de balie te verplaatsen. Ben Matser was nauw betrokken bij het installeren van de nieuwe kassa. De inrichting werd ook aangepakt waardoor er nu onder meer een mooie en overzichtelijke uitstalling van de boeken mogelijk is die in het museum verkocht worden. Na twee weken noeste arbeid waar ook andere vrijwilligers bij betrokken waren is de VVV klaar voor het nieuwe jaar. Museum Noordwijk is op 20 januari weer open voor het publiek met onder meer een mooie wisseltentoonstelling van glas in lood kunstwerken naar ontwerp van M.C. Escher.

Ben Matser en Willem Peschier bezig met de laatste werkzaamheden rond de opknapbeurt van de VVV-balie in Museum Noordwijk.