ICT beheer

Museum Noordwijk in Noordwijk aan Zee toont de geschiedenis van de kustplaats Noordwijk door de eeuwen heen. De collectie bestaat uit een unieke verzameling porselein, beelden en schilderijen van Noordwijkse kunstenaars en een uitgebreide verzameling kleding en sieraden.
In Streekmuseum Veldzicht in Noordwijk Binnen wordt de geschiedenis van de land- en tuinbouw belicht. In de late Middeleeuwen vormde Noordwijk het centrum van de kruidenteelt. De veehouders in Noordwijk en omgeving hielden blaarkoppen: een oud Nederlands koeien-ras dat in de Duin- en Bollenstreek vroeger veel voorkwam. Rond 1850 bloeide in de binnenduinrand van Noordwijk de bloembollenteelt op. Al deze facetten komen in Streekmuseum Veldzicht aan de orde.

Vacature: vrijwilliger(s) voor het uitvoeren van ICT beheer
De musea en de ruim 140 vrijwilligers van het Genootschap Oud Noordwijk (GON leunen steeds meer op elektronische hulpmiddelen. We zoeken minimaal één, bij voorkeur twee vrijwilligers die het beheer over Microsoft365, het lokale netwerk en de websites van Museum Noordwijk, Veldzicht en GON willen uitvoeren. Daarnaast helpen zij collega-vrijwilligers op weg bij problemen.
Kennis van- en enige ervaring met LAN-netwerken en Wifi, MS365-Premium en de daarbij behorende Office toepassingen, het beheren van websites met behulp van de software van WordPress horen naast het ‘helpdesk’ werk tot de taken. De werkbelasting wordt momenteel ingeschat op enkele uren tot een halve dag per week. Intensieve afstemming tussen de beheerders is van groot belang.
Het technische beheer van de websites en MS365-Premium is momenteel uitbesteed.

Nadere informatie en aanmelden bij  Henk Kok, tel 06 53247953