Te verwachten exposities

jaar

Zomertentoonstelling

Wintertentoonstelling

2019

Noordwijk’s nieuwe meesters

In deze tentoonstelling wordt er werk getoond van kunstenaars die in het Noordwijk van 2019 actief zijn en een plaats in de kunstwereld veroverd hebben.

11 oktober 2019 – 26 april 2020

2020

Leo Klein Diepold

Friedrich Rudolph Leopold (Leo) Klein Diepold was een Duits kunstenaar die aan het begin van de 20e eeuw ongeveer twintig jaar in Noordwijk gewoond en gewerkt heeft. Deze bij vele Noordwijkers nog tamelijk onbekende schilder heeft In zijn Noordwijkse periode tal van prachtige werken gemaakt die alleszins de moeite waard zijn om een keer te laten zien.

Portretten

Getekende, geschilderde, gefotografeerde portretten van Noordwijkers en/of door Noordwijkse kunstenaars zoals: Leon Senf, Leo Klein Diepold, Daniël Noteboom, Jan Kleintjes, Willem F. Haas, Maarten Jungmann, Jacob Braakman, Saskia van der Linden e.a. Een feest van herkenning!

2021

Zee

Dit voor een badplaats belangrijke onderwerp zal bij deze tentoonstelling op verschillende manieren belicht worden. Uiteraard zullen er diverse kunstwerken met de zee als onderwerp te zien zijn, maar ook op andere manieren zal de zee als onderwerp getoond worden.

Noordwijk’s podium

Noordwijkse talenten beklagen zich vandaag de dag regelmatig over het ontbreken van een mogelijkheid om de mensen te kunnen laten zien waartoe men in staat is. Met deze tentoonstelling komt het Museum Noordwijk deze talenten tegemoet.

2022

Ludolph Berkemeier en Jan H. Wijsmuller

Er is geen enkele andere schilder die Noordwijk aan Zee rond 1900 zo nauwkeurig heeft vastgelegd als Ludolph Berkemeier . Z’n Noordwijkse jaren laten zich lezen als een spannende roman waarbij hij van uiterst succesvol kunstenaar uiteindelijk eindigt als totaal berooid.  Jan   Hillebrand Wijsmuller was een Amsterdamse schilder die in 1898 en 1902 veelvuldig met Ludolph Berkemeier optrok en daarom in één adem met hem genoemd kan worden.

Nieuwe aanwinsten

Achter de schermen wordt er hard gewerkt om Museum Noordwijk een collectie te bezorgen   die recht doet aan onze culturele erfenis en waar we als Noordwijkers trots op mogen zijn. Regelmatig worden er parels aan die collectie toegevoegd vanuit schenkingen en aankopen. In deze tentoonstelling worden met name de nieuwste aanwinsten getoond en daar waar   nodig voorzien van tekst en uitleg.

Uitgangspunt:   twee tentoonstellingen per jaar

a. ‘Zomertentoonstelling’ (van ca. één maand na de Nationale Museum Week  t/m de Open Monumentendagen)

b. ‘Wintertentoonstelling’ (van ca. één maand na de Open Monumentendagen t/m de Nationale Museum Week)

N.B.: *   dat houdt in dat er jaarlijks gedurende 10 maanden tentoonstellingen te zien zijn.

Laat een reactie achter

Museum Noordwijk
Jan Kroonsplein 4
2202 JC Noordwijk
tel: 071 36 17 884
info@museumnoordwijk.nl

Openingstijden
1 april – 1 oktober
ma-za. 10.00 tot 17.00 uur
zo. 11.00 tot 16.00 uur
1 oktober – 1 april
di-za. 11.00 tot 17.00 uur
zo. 11.00 tot 16.00 uur

Gesloten op:
1 januari (nieuwjaarsdag)
25 december (1e Kerstdag)
26 december (2e Kerstdag)

Laatste berichten

Wie is online

5 bezoekers online
2 gasten, 3 bots, 0 leden

Abonneren op nieuws

huidige tentoonstellingen

Noordwijk’s nieuwe meesters