Huisregels omtrent COVID-19


Openingstijden:
di-za. van 10.30 tot 14.00 uur
zo. van 12.00 tot 16.00 uur

Plan uw bezoek

U dient zich van te voren telefonisch 071-36 17884 (tussen 10.30 en 14.00 uur) of per e-mail: bezoek@museumnoordwijk.nl te melden om te reserveren voor de dag waarop u ons museum wilt bezoeken. Daarmee voldoet u aan de voorwaarden die de overheid heeft gesteld t.a.v. het bezoeken van musea.

Lees bovendien onze huisregels omtrent COVID-19 goed voor u naar het museum komt.

De huisregels                                                                            

Museum Noordwijk is een klein museum, dat de mooie geschiedenis van Noordwijk laat zien. Gezien het COVID-19 virus zijn de huisregels aangepast. In het museum gelden de strikte voorwaarden zoals die landelijk worden toegepast. Dit betekent dat u voor u zelf kunt reserveren, dan wel voor meerdere personen ingeval dit een partner, gezin of andere huisgenoten betreft. Voor groepen in een andere context kan niet worden gereserveerd, ook worden geen rondleidingen georganiseerd.

Er wordt 1 persoon, al dan niet vergezeld van huisgenoten, binnen gelaten met een tijdslot van 15 minuten. Op deze manier weten we zeker dat er nooit teveel mensen in het Museum aanwezig zijn. Uw kaartje kunt u bij voorkeur per pin betalen. Museumjaarkaarten zijn gewoon geldig. Het Museum heeft een vaste route uitgezet, waar 1,5 meter afstand houden goed mogelijk is. Een toiletgroep is aanwezig.

Voor rolstoelgebruikers meldt u dit graag van te voren, zodat een suppoost beschikbaar is om u te helpen.

Belangrijkste huisregels van Museum Noordwijk :

  • U wordt verzocht voor aanmelding 5 minuten van te voren aanwezig te zijn.
  • Er mag 1 persoon of met huisgenoten per keer naar binnen, dus het kan gebeuren dat u even buiten moet wachten (zie instructie buiten). Houd graag 1,5 meter afstand bij de deur voor een vertrekkende bezoeker. De receptionist laat u vervolgens binnen.
  • Ontsmet eerst uw handen met de aanwezige handgel.
  • Registratie volgt, naam, telefoonnummer en u krijgt uitleg van de receptionist over de route en u ontvangt een “schone” rondgangkaart voor het museum.
  • Vervolg de aangegeven route door het museum en houd altijd 1,5 meter afstand van andere personen.
  • In het museum zijn informatie tablets aanwezig. Ontsmet voor  het gebruik uw handen met de aanwezige handgel.
  • Fotohoek op de achterzolder: hier geldt ook ontsmet uw handen met de aanwezige handgel voordat u de foto’s of PC’s aanraakt.
  • Bij het verlaten van het museum wees extra alert.  Er is namelijk 1 in- en uitgang en bij het verlaten van het museum, wordt u verzocht bij het klaphekje goed op te letten of de entree ruimte vrij is en anders even te wachten. U kunt de informatiekaart die u ontvangen heeft, als er geen bezoekers zijn aan de balie, bij de receptionist afgeven en anders op de statafel in de hal leggen. Hierna kunt u het gebouw verlaten en de toegangsdeur zelf sluiten (let graag op, geen nieuwe bezoekers binnenlaten!).      

De huisregels zorgen ervoor dat iedereen het museum op een prettige en veilige manier kan bezoeken. We vragen u deze huisregels te lezen voorafgaand aan uw bezoek. Tijdens uw bezoek is het belangrijk de aanwijzingen van de receptionist /suppoost op te volgen                                                                                           

Tot slot: Kom niet naar het museum als u last heeft van gezondheidsklachten, zoals neusverkoudheid, hoesten, niezen, keelpijn of indien u koorts heeft.                                           
Reeds gereserveerde tickets kunnen zonder problemen omgeboekt worden naar een later moment.

Nieuws en activiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en activiteiten
rondom het Museum Noordwijk.

Prachtig gebaar van Willem Peschier

Prachtig gebaar van Willem Peschier

Op uitdrukkelijk verzoek van Willem Peschier doneerden de vele aanwezigen  bij zijn uitvaart vorig jaar een bedrag dat gebruikt diende te worden voor een nader te bepalen collectiestuk van Museum Noordwijk. In overleg met de nabestaanden werd ervoor gekozen om...

Foto van de maand januari

Foto van de maand januari

Pickéstraat circa 1970 Hier zien we het huis en de bollenschuur van de familie C.P. Alkemade.Rechts , net niet zichtbaar op deze foto, was de Northgo houtfabriek van Alkemade.Vanaf dit punt keek je naar de duinen en schuin aan de overkant lag de boerderij van Jan...