Initiatiefneemster Sjaan van Kekeren bij ‘haar’ tentoonstelling ‘Wie de schoen past’ die tot eind dit jaar te zien is in Museum Noordwijk.

In Museum Noordwijk aan het Jan Kroonsplein is tot het einde van dit jaar een leuke tentoonstelling te bezoeken onder de veelzeggende titel ‘Wie de schoen past….’ Deze tentoonstelling is mogelijk geworden door de medewerking van de bekende  Noordwijkse schoenmaker Kees van den Berg en zijn vrouw Co.

Ieder jaar maakt coördinatrice van de werkgroep textiel, accessoires & sieraden van het Genootschap Oud Noordwijk, Sjaan van Kekeren, een wisseltentoonstelling met museumstukken die in het depot van het genootschap zijn opgeslagen. “Ik heb voor dit jaar voor schoenen, die tussen 1820 en 1960 gedragen werden,  gekozen en met gebruikmaking van oude gebruiksvoorwerpen een verhaal gemaakt.  Naast de schoenen die eigendom zijn van het genootschap is ook een deel van de collectie mini schoenen van over de gehele wereld van het echtpaar Van den Berg is te bewonderen. Kees komt uit een geslacht van schoenmakers en schoenverkopers. Sinds de jaren 60 verzamelen hij en zijn vrouw schoentjes in miniformaat waarbij zij geholpen worden door familie,  vrienden en kennissen. Bovendien hebben Kees en Co mooi oud gereedschap, zoals de eerste stikmachine van Singer, maar ook handgereedschap, prachtige  spijkerbakken en leesten van ijzer en hout. Deze en nog veel meer zijn te zien op de Middenzolder van Museum Noordwijk. De band tussen het echtpaar en het genootschap bestaat al veel langer. De echtelieden waren altijd graag bereid om noodzakelijke reparaties aan bepaalde museumstukken uit te voeren. De tentoonstelling ‘Wie de schoen past’ is te zien tot het einde van dit jaar.

Locatie Museum Noordwijk, Jan Kroonsplein 4 Noordwijk aan Zee.