Zonder geschiedenis is er geen toekomt. Een waarheid als een koe. In Museum Noordwijk is in het kader van de fusie tussen Noordwijk en Noordwijkerhout een mooie overzichtstentoonstelling ingericht waarin de geschiedenis van de kernen Noordwijk Binnen, Noordwijk aan Zee, Noordwijkerhout en De Zilk uit de doeken wordt gedaan. Wilt u als inwoner van een kern de historie van uw eigen kern beter leren kennen of ook kennis willen nemen van de geschiedenis van de andere drie kernen bezoek dan Museum Noordwijk aan het Jan Kloosterplein in Noordwijk aan Zee. Dat kan nog de komende drie weken. Kom langs en u zult met veel bagage naar buiten stappen. Naast kunstobjecten, foto’s en uitleg heeft de filmclub van het Genootschap Oud Noordwijk, dat waakt over het museum, een indrukkwekkende en informatieve film samengesteld over de geschiedenis van de vier kernen. Ouders met kinderen, grootouders met kleinkinderen, jongeren. Iedereen is welkom om de vraag beantwoord te krijgen ‘Waar kom ik vandaan?’ De tentoonstelling is elke dag van de week te bezoeken tot en met 15 september van dit jaar.

De opening van de tentoonstelling werd verricht door commissaris van de Koning Jaap Smit. Tot 15 september kan de tentoonstelling 1+1+1+1=1 bezocht worden in Museum Noordwijk. Kom en leer de geschiedenis van de vier kernen kennen die samen de nieuwe gemeente Noordwijk vormen.

Expositie 1+1+1+1 = één

expositie Wie de schoen past . . . .