Genootschap Oud Noordwijk start crowdfundactie, helpt u ook mee?

Zoals u wellicht al heeft vernomen krijgt het Genootschap Oud Noordwijk de kans om haar collectie uit te breiden met een aantal prachtige werken. Om dit te kunnen realiseren is een crowdfundactie gestart met als doel een bedrag van 3.500 euro op te halen. Inmiddels is er al 54% van dit bedrag opgehaald, maar we ze zijn er nog niet en daarom hebben we uw hulp nodig. Via deze link kunt u doneren en vindt u meer informatie over de werken en de tegenprestaties bij een gift. Help het GON dit waardevolle culturele erfgoed te behouden. Doneer nu en deel dit bericht met zoveel mogelijk mensen via e-mail en social media. Bij voorbaat dank.

Hieronder wat meer informatie over de actie en de aan te kopen werken van de verschillende kunstenaars die een band met Noordwijk hebben. 

Wenckebach en Van Hall 
De aan te kopen verzameling bestaat onder andere uit tien afdrukken van houtsneden van Oswald Wenckebach, het bronzen beeld ‘Jokkebrok’ van Maja van Hall, een mahoniehouten sculptuur van Lo Molenaar (ook bekend van het beeld voor het gemeentehuis van Noordwijkerhout), een zeegezicht van Hans Berkhout en diverse schilderijen van het schildersfestival Noordwijk van o.a. Rob Jacobs (Kermis Noordwijk-Binnen, KW-boulevard), Carola Schapals (Duinlandschap) en Sonja Brussen (Zeegezicht).  

Van den Haak en Van den Hoonaard 
Daarnaast zijn er nog een bronzen beeld van een jongen en een viertal keramiekplastieken van Tosca van den Haak, de eigenzinnig Noordwijkse kunstenares met haar karakteristieke stijl. 

Tot slot bevinden zich in de verzameling nog twee ontwerptekeningen voor lampen van Siem van den Hoonaard. De kunstenaar die in de winter van 2022-2023 centraal zal staan in een tijdelijke expositie en waarvan het GON nog geen werk in bezit heeft.  

Samen cultureel erfgoed bewaren 
Het Genootschap Oud Noordwijk probeert op deze manier cultureel erfgoed te bewaren voor toekomstige generaties. Al met al voor u hopelijk voldoende aanleiding voor een gulle gift. De actie loopt tot eind januari 2022. Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met collectiebeheer via collectiebeheer@g-o-n.nl of 06 41 255 636.