Op 27 januari waren tientallen genodigden getuige van de officiële opening van de tentoonstelling van Noordwijks glaskunstenaar Joost Wijnberg in Museum Noordwijk. De tijdelijke expositie ‘Escher in Glas’ met prachtige glas in lood werken naar het werk van de beroemde kunstenaar M.C. Escher is te bewonderen tot 14 mei van dit jaar.

Ben Matser namens het Genootschap Oud Noordwijk en Joost Wijnberg zeiden beiden blij te zijn  met de mooie expositie die een bezoek meer dan waard is.

Het Genootschap Oud Noordwijk streeft ernaar om, naast het tonen van de vaste collectie waaronder de unieke vazencollectie van ‘De Kroon’ en prachtige schilderijen van onder meer Ludolph Berkemeir om twee tijdelijke tentoonstellingen per jaar te organiseren. Met de glas in lood werken van Joost Wijnberg is de eerste wisseltentoonstelling dit jaar een feit. De werken zijn met behulp van vrijwilligers van het genootschap prachtig uitgelicht. Joost Wijnberg zei bij de opening zeer vereerd te zijn dat zo veel werken van hem, waarvan negen die nog nooit eerder in het openbaar te zien waren nu voor een breed publiek te zien zijn. Het Museum Noordwijk is het hele jaar door meer dan een bezoek waard. De huidige extra expositie maakt een gang naar het Jan Kroonsplein extra aantrekkelijk.