WELKOM BIJ

MUSEUM
NOORDWIJK

Een bezoek meer dan waard!

Bent u woonzaam in Den Haag ?

U zoekt een leuk en interessant uitje bij u in de buurt? Kom dan eens langs bij Museum Noordwijk!

Huidige tentoonstelling

Welke wisseltentoonstelling is er momenteel te bewonderen?

VANAF 15 APRIL

Uit de schaduw van Max Liebermann:
Leo Klein Diepold – 11 september 2022

Friedrich Rudolph Leopold (Leo) Klein Diepold was een Duits kunstenaar die aan het begin van de 20e eeuw ongeveer twintig jaar in Noordwijk gewoond en gewerkt heeft. Deze bij vele Noordwijkers nog tamelijk onbekende schilder heeft In zijn Noordwijkse periode tal van prachtige werken gemaakt die alleszins de moeite waard zijn om een keer te laten zien.

Vaste collectie van Museum Noordwijk

Wat is er te zien in Museum Noordwijk? Onze vaste collectie bestaat uit veel verschillende interessante voor- en onderwerpen.

Woont u in Den Haag ? Kom dan langs bij Museum Noordwijk

Een bezoek meer dan waard!

Video: Jos Witteman.

Over Museum Noordwijk

Museum Noordwijk is gevestigd in een fraai behouden gebleven, 400 jaar oude zogenaamde binnenduinse hoeve. De enige die nog in Nederland te vinden is. Klein van buiten, groots van binnen! Het museum beschikt over de grootste museale collectie plateel van Porceleinfabriek de Kroon (1906-1910), met topwerken van Henri Breetvelt (1864-1923). Daarnaast heeft Museum Noordwijk kunstwerken van o.a. Oswald Wenckebach, Charlotte van Pallandt en Maja van Hall in haar collectie. Allemaal kunstenaars die in Noordwijk gewoond en gewerkt hebben. Ook is er een imposant aantal schilderijen van onder veel meer Ludolph Berkemeier en J.H. Wijsmuller waarop goed te zien hoe Noordwijk er rond 1900 uitzag. Voorts vind u in het museum een aantal stijlkamers die ingericht zijn ingericht naar de sfeer van Noordwijk uit het begin van de 20e eeuw. In het museum worden de bezoekers verder geïnformeerd over het visserijverleden van de kustplaats. Jaarlijks worden er interessante wisseltentoonstellingen georganiseerd. Het museum ligt centraal in het toeristische centrum van Noordwijk.

Blijf op de hoogte

Nieuws en activiteiten

Museum gesloten op Koningsdag

Op woensdag 27 april, Koningsdag, zullen de deuren van het museum gesloten blijven. Vanaf donderdag 28 april bent u vanaf 10 uur weer van harte...

Lees meer

Museumweekend

Tijdens het Museumweekend is Museum Noordwijk gratis te bezoeken. Misschien komt u deze gezellige dames wel tegen?

Lees meer

NIEUWE LOOK!

Het nieuwe aanzicht van het museum. De markies is vernieuwd, de vuurtoren van de VVV is ingeruild voor de visserman van Leo Klein-Diepold en er...

Lees meer