Kleding & Accessoires

Museum Noordwijk heeft een rijke collectie aan kledingstukken,sieraden en accessoires. Momenteel staat de teller op 6000 kledingstukken, die voorheen gedragen werden en 641 authentieke sieraden.

Vanaf de start van Museum Noordwijk is er passief verzameld op het gebied van klederdracht tot burgerkleding en alles wat er bij hoort.

Later werden er ook aankopen gedaan om de lacunes in de collectie op te vullen en om de collectie compleet te maken.

Dat komt onder meer door financiële schenkingen van derden. Maar ook de klederdrachtgroep heeft door de vele optredens in en buiten Noordwijk en de opbrengsten van het Rad van Avontuur tijdens de Boekenmarkt op het Vuurtorenplein geld verdiend, waarmee het mogelijk was om prachtige aankopen te kunnen doen.

Elk jaar worden onderdelen van het museum veranderd, kostuumpoppen aangekleed, vitrines en tentoonstellingen ingericht met de voorraad die in het depot van het museum aanwezig is. Dat zorgt ervoor dat alle kleding en voorwerpen korter of langer te zien zijn.

We zijn dan ook heel trots om een deel van onze mooiste sieraden, gouden en zilveren oorijzers en kanten kappen te tonen, die ruim honderd jaar geleden in Noordwijk gedragen werden.